Zware Jongens

Zware Jongens – Lied voor de visser

Arie Kuipers van de Zware Jongens is opgegroeid en nog steeds woonachtig in het vissersdorp Makkum. Hij komt dagelijks in aanraking met vissers. Net als de boeren worden ook de vissers enorm bedreigd en dwars gezeten in hun levensonderhoud door de maffe milieu maatregelen van ons kabinet. Groene klimaat – clowns en zogenaamde belangengroepen willen de visserij helemaal stuk maken. Het constant veranderen van de regels, talloze zinloze maatregelen uit Brussel en Den Haag, incompetente bestuurders en activistische politici maken het leven van de visser tot een hel.

Na gesprekken met Bauke Klaas Koornstra en Oepke Amels van het schip de Won 50 vonden de Zware Jongens dat het tijd was voor een lied om de visser een hart onder de riem te steken. 

Daarom werd het “Lied voor de visser” opgenomen. Ondanks het serieuze onderwerp is het een vrolijk nummer geworden. De opnames van de videoclip staan gepland op zaterdag 11 maart a.s. in Makkum. Rond 11:00u op de Makkumer Haven.

De track kunt u via de portals beluisteren: https://lnk.to/Liedvoordevisser

De Zware Jongens kent u nog van hits als de Jodeljump, Stil Aan De Overkant, De Kneu, De Lege Krattenwals en onlangs nog de Gecremeerde Kroket.